Bonjour!

pauline-en-maarten

Gelegen in Zuid-West Frankrijk, in het glooiende landschap van de Tarn, ligt Ateliers Les Landes, in de 'triangle d'or' tussen het wijnstadje Gaillac en het bastide dorpje Cordes sur Ciel. Hier in Cahuzac sur Vère, vind je de ruimte en het landelijke ritme wat zo typerend is voor deze wijnstreek.

De combinatie van kunst en cultuur, het prettige klimaat, de wijngaarden en het prachtige landschap bieden alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie of inspirerende workshop


Onze plek

Domaine ‘Ateliers Les Landes’ is een oude wijnboerderij die door Pauline Janmaat en Maarten Verheijen werd getransformeerd tot een bijzondere vakantie-en workshopplek. Na 20 jaar lang een ontwerp-annex fotostudio gerund te hebben in Nederland, verwisselden zij de hectiek voor de rust van het Franse platteland. Ateliers Les Landes ligt op 1 hectare grond en biedt een schitterend uitzicht over de uitgestrekte velden en wijngaarden.

Er zijn drie smaakvol ingerichte gîtes, waarbij het karakter van de boerderij behouden is: Gite Bacchus (4 personen) Gîte Uranus (5 personen), Gîte Sol (6 personen) Chambre d'hôtes Venus (2 à 3 personen). Er is een heerlijk groot zwembad dat op warme dagen voor de nodige verkoeling zorgt ( 6x14 meter !)

Het komend seizoen zullen weer workshops in verschillende disciplines worden gegeven, zoals: fotograferen, schilderen, beeldhouwen en yoga/maditatie

Op Les Landes is het ook ideaal om gezamelijk met familie of vrienden vakantie te vieren, waarbij het toch mogelijk is een stuk privacy te behouden.

 

 home-foto 01home 2
home-foto3 home-foto4

 

Wij exploiteren hier ook een portret-fotostudio en een grote zaal waar cursussen en festiviteiten kunnen worden georganiseerd zoals familiefeesten en trouwerijen. De zaal is ruim 100 m2 en is voorzien van een goed geëquipeerde keuken.

Er is ook vrij toegang tot draadloos internet. wifi


Omgeving

Les Landes ligt midden in de wijnstreek van Gaillac in de Tarn, regio Midi Pyrénées. Er heerst een mild landklimaat met veel zon door invloed van de middellandse zee.

Het landschap is glooiend, soms bijna bergachtig, maar vriendelijk. Met veel wijngaarden, zonnebloemvelden, glooiende akkers met koren of koolzaad, en zo nu en dan een kudde schapen of geiten.homepage1

Vriendelijke dorpjes gebouwd uit witte kalksteen, dit is de streek van de bastides. Hier woonden de Katharen, Cordes sur Ciel, op een steenworp afstand gelegen, is een goed voorbeeld van een middeleeuwse bastide.
Gaillac, op 12 km, is een levendig stadje met op iedere vrijdag een grote gezellige markt. Ook is er het wijnmuseum naast de Abdij St.Michel, 'musée de l'Abbaye de la vigne et du vin'.
Albi, op 24 km, is een toeristische trekpleister met de grote kathedraal Ste. Cecile en het musée Toulouse Lautrec, met de grootste verzameling van deze kunstenaar ter wereld. Het sfeervolle oude centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

In Montauban bevindt zich het Ingres museum, en in Castres het Goya museum.  

Toulouse, de roze stad, is gelegen aan de rivier Garonne. Hier kun je gezellig winkelen, wandelen langs de Garonne en een terrasje pakken in het sfeervolle oude centrum. Hier bevinden zich vele musea en het cité de l’espace, het beroemde ruimtevaartcentrum.

Ook staan er op deze site bij links een aantal mooie youtube filmpjes over de Tarn en onze directe omgeving

 

Genieten

Ateliers Les Landes ligt in Cahuzac sur Vère, twee km buiten het centrum midden tussen de wijngaarden. Hier kun je de Gaillac wijn proeven bij de chateau’s, maar ook bij de kleinere Domaines zal de wijnboer je gastvrij ontvangen.homepage2

Culinair is er ook veel te doen, in Cahuzac sur Vère alleen al zijn drie restaurants, waarvan twee met een Michelin ster. In Cestayrols is een heel goed èn gezellig restaurant  www.restaurant.loucantoun.fr

Het is hier genieten van de heerlijke wijnen, de kazen, de zachte roze knoflook uit Lautrec, de tamme kastanjes en wilde asperges, maar ook de streekgerechten zoals Confit de Canard en Cassoulet.


Sportieve activiteiten

In de nabije omgeving is van alles te doen: er zijn vier golfbanen, je kunt paardrijden, kanoën, tennissen, wandelen, fietsen, forel-vissen en zelfs zweefvliegen.

 

Welkom

We hopen u spoedig met een echt frans aperitief te mogen verwelkomen op Les Landes; vous êtes les bienvenues!

 Ateliers Les Landes: Pauline Janmaat
L.D. Les Landes,
81140  Cahuzac sur Vère

 

  kleine campings en France